onsdag 14 december 2011

En riktig julklassiker

Den här randiga kakan är något jag starkt förknippar med julen. Mormor brukar baka den och till jul och när jag var liten brukade jag alltid äta upp den gröna delen först för jag tyckte att den rosa var mycket finare så jag ville spara den till sist.

Det är en variant på mjuk pepparkaka som är fylld med rosa och grön smörkräm. Jag vet inte riktigt vad den heter så jag brukar kalla den för "mormorkakan". Jag älskar att spara på mig recept från mormor och jag ångrar att jag inte hann ta så många recept från farmor. Men några har jag och dom håller jag hårt i. Jag tycker att det är kul att låta recepten leva vidare.4 kommentarer:

 1. Vilken mysig kaka, och en ännu mysigare berättelse! Sött :D

  SvaraRadera
 2. En kompis har haft som projekt i år att skriva ner hennes mormors recept och när mormor bakar eller lagar något tar hon kort på det och i början av nästa år ska hon sätta ihop allt till en kokbok, alla i familjen ska få en. Så kommer recepten leva vidare :) Tycker det är en bra idé, men då måste man göra det i tid, innan mormor/farmor försvinner ur livet. Önskar jag hade kommit på det.

  http://magotsuku.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Vad smart att ta kort! Det lät som en riktigt bra idé. Ja, det gäller att ta tillvara på receptskatterna medan man kan.

  SvaraRadera
 4. Sån kaka gjorde alltid min mamma också, men hon hade en vanlig och en brun (choklad) sockerkaka. Vi kallade den "solskenskaka" fast hon baka den oftast till jul.
  KKL

  SvaraRadera