söndag 11 december 2011

Skurna pepparkakor

Dessa skurna pepparkakor är ett väldigt bra alternativ om man snabbt vill att det ska lukta jul i stugan. Dom går snabbt att baka och det blir många kakor. Ju tunnare desto godare tycker jag så ett bra tips är att använda osthyvel. Godast blir det nog om osthyveln är diskad...Man kan gärna göra en sats och frysa in. Perfekt att ta fram och grädda när man får besök!


Skurna pepparkakor:
200 g mjukt smör
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
2 tsk ingefära
2 tsk nejlika
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
5 1/2 dl vetemjöl

Rör smör, socker och sirap krämigt. Tillsätt kryddorna. Blanda mjöl och bikarbonat och blanda ned i smeten. Dela degen i två bitar och forma till rullar. Täck rullarna med plastfolie och låt stå i kylen i ca 1 timme. Skär tunna skivor och lägg på en plåt. Grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar