måndag 26 december 2011

Pepparkakscupcakes


Mina små tomtenissar och snögubbar fick varsin cupcake att bo på. Det är vanliga hederliga pepparkakscupcakes med philadelphia-frosting, tillpiffade med lite lingon. Det är verkligen gott med syrliga lingon i den söta frostingen. Blir en bra balans i smakerna.

Pepparkakscupcakes: ca 15 st
125 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk ingefära
1/2 msk nejlika
1 msk nystött kardemumma
1 msk kanel

Philadelphiafrosting:
100 g philadelphia
2 msk flytande smör
ca 4 dl florsocker
ev. 1 dl lingon

Vispa smör och socker krämigt och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned i smörblandningen. Tillsätt mjölken och blanda till en slät smet. Häll upp i formar och grädda på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

Blanda philadelphian och smöret. Tillsätt lite florsocker i taget och smaka av. Rör till en jämn och krämig frosting. Tillsätt ev. lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar