fredag 28 september 2012

Cupcakes till män i skogen

Förra veckan fick jag en förfrågan att baka ett gäng cupcakes till ett hemligt ändamål. Trots massiva påtryckningar fick jag inte veta vad det var. Jobbigt läge! Men jag bakade och samma dag som dom levererades fick jag veta att min ingifta morbrors företag är nominerat till årets nyföretagare här i stan. Stort grattis! Klart att en sådan nominering kräver sina cupcakes.

Jag bakade stora chokladcupcakes som fylldes med hallonsylt och glaserades med chokladganache och slutligen spritsades med bil-fluff.



Chokladcupcakes: ca 12 st
2 ägg
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret och tillsätt sedan ägg, mjölk och vatten. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt de blöta ingredienserna. Fyll formarna och grädda på 175 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Chokladganache:
100 g mörk choklad
1 3/4 dl vispgrädde

Värm chokladen och grädden i mikron i ca 30 sek. Rör om tills chokladen har smält och blivit krämig. Bred genast ganachen över dina cupcakes och låt stelna.

3 kommentarer:

  1. hej jenny!!!
    Jag älskar din blogg, och tycker du bakar jätte fina cupcakes! Men kan inte du lägga upp en video eller bara skriva hur man gör vanlig frosting!
    tack på förhand!
    tilde:)

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack så mycket, jättekul att du gillar min blogg! :) Nog kan jag visa hur man gör frosting, men exakt vilken typ är det du tänker på? Det finns ju så många olika varianter, är det vanlig cream cheese frosting du menar?

    SvaraRadera
  3. Hej
    Tänkte prova dessa cupcakes till ett kalas på söndag. Men jag har en fråga. Ska man bara blanda smält smör ägg mjölk och vatten eller ska man vispa?

    Så härlig blogg du har!! Har provat flera av dina recept och det är bara föööör gott! Jättefina bilder!

    SvaraRadera