söndag 24 juni 2012

Strawberry & chocolate whoopies

Jag bakade världens största whoopies igår! Dom blev ungefär lika stora som mittcirkeln på en fotbollsplan. Och jag som hyllade småkakorna i förra inlägget...Jag känner att jag inte lever som jag lär. Men mina Whoopies smakar väldigt gott i alla fall - jordgubbar och choklad. Det gäller att frossa i svenska jordgubbar när man har chansen!





Chokladwhoopies: ca 10 st
100 g mjukt smör
1 ½ dl strösocker
1 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 dl creme fraiche
75 g smält choklad

Jordgubbsfyllning:
200 g philadelphia
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 50 g jordgubbar

Vispa smör och socker krämigt, tillsätt ägget och blanda ordentligt. Mät upp alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta sedan ned i smeten. Tillsätt creme fraiche och den smälta chokladen. Rulla degen till ca 20 bollar och placera på två plåtar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.

Blanda philadelphian med florsocker och vaniljsocker. Kör jordgubbarna i en mixer och tillsätt jordgubbspurén i philadelphiablandningen. Blanda försiktigt.

Spritsa eller bred ut lite fyllning på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dom två och två.

2 kommentarer:

  1. Haha, värsta sell-outen du är, småkakor var det ja! ;) Whoppies är ju hur goda som helst så det gör inte så mycket att de är stora ;) Mums med jordgubbsfyllning också!

    SvaraRadera
  2. Haha! Jag vet ...illa :) Men har man världens sämsta ögonmått så är det inte så lätt ;)

    SvaraRadera