måndag 25 juni 2012

Mina jordgubbar har blivit paj!

Jag fortsätter på den inslagna vägen och delar med mig av ännu ett recept som innehåller jordgubbar! Varför bryta en vinnande trend? Idag har jag bakat jordgubbspaj med cheesecakefyllning. Lätt att svänga ihop och väldigt fräsch och somrig.





Jordgubbspaj med cheesecakefyllning:
75 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 burk kesella (250 g)
1 dl Creme Fraiche
2 dl florsocker
skal av 1 citron
1 liter jordgubbar

Blanda samman smör, mjöl, socker och vatten till en deg och tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel och grädda sedan pajskalet på 225 grader i ca 10 minuter.

Rör ihop kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en jämn smet. Skölj och skiva jordgubbarna. Bred ut fyllningen i pajskalet och toppa med jordgubbarna. Grädda på 200 grader i ca 12-15 minuter eller tills fyllningen har stannat. Låt svalna.

3 kommentarer:

  1. Åh, den låter hur underbart god som helst! Undrar om den funkar med smaksatt kesella? För det har jag hemma! Ska nog ta och prova det :)

    SvaraRadera
  2. Det tror jag säkert! Det kanske bara blir ännu godare då :) Lycka till och berätta gärna hur det blev :)

    SvaraRadera
  3. Hej Jenny!

    Jag tänkte baka denna paj till min lillebrors studentmottagning och vi blir ca 13 personer. Men jag tänkte höra med dig hur mycket ingredienser du tror det kan behövas till två stora pajformar. för att det ser ut som att du har använt dig av små pajformar på bilden.!

    SvaraRadera