fredag 10 februari 2012

Chokladcupcakes med vaniljfrosting

Dom här cupcakesen bakade jag tidigare i veckan och dom ingick i Dreverklubb-fikat. Cupcakes vill man ju gärna baka så nära serveringen som möjligt, för att dom ska kännas riktigt saftiga och fräscha. Den här gången hade jag lite halvdåligt med tid och dessutom var det rätt så många cupcakes som skulle bakas så jag bestämde mig för att keep it simple - choklad och vanilj. Det behöver inte alltid vara så avancerat.

Det här receptet på chokladcupcakes använder jag när jag inte ska ha någon fyllning i kakorna, för det blir en ganska kompakt kaka med mycket chokladsmak som påminner lite om kladdkaka.



Chokladcupcakes: ca 25 st
250 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ned i smeten. Häll i smöret och rör om till en jämn smet. Fördela i formar och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Vaniljfrosting:
200 g philadelphia
50 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
ca 500 g florsocker

Vispa smör och philadelphia till en jämn smet. Tillsätt vaniljsockret. Blanda ned florsockret, lite i taget och smaka av.

7 kommentarer:

  1. Hej!
    Gillar starkt din blogg. Tycker om att baka, men är kanske inte så duktig på de. Men jag får många härliga respet härifrån. Tack.

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att du gillar min blogg, tack så mycket! Huvudsaken är ju att man tycker om att baka, sen behöver man ju inte vara världsbäst :)
    Snart kommer jag att lägga ut ett recept på en livsfarligt god kaka, håll utkik :)

    SvaraRadera
  3. Jo, det är ju sant. Ja, men då ska jag hålla utkik. :)

    SvaraRadera
  4. GUd vad detta recept låter gott ska prova det imorgon!

    SvaraRadera
  5. Vad kul! Hoppas att resultatet blev bra :)

    SvaraRadera
  6. tjääna jag är en kille på 13 år och jag gjorde det här receptet och det blev jätttegott:)

    SvaraRadera