måndag 6 februari 2012

Tobleronesnittar

De senaste dagarna har jag bakat en del. Man tror ju knappt att det är sant?! Men så är det i alla fall. Den här gången bakar jag till Dreverklubbens årsmöte och jag kan tänka mig att det är ett gäng fikasugna filurer så det är bäst att ligga i.

En av sorterna jag har bakat är dessa busgoda tobleronesnittar. Det är ungefär som kolakakor fast med toblerone. Ja, ni hör ju själva hur bra det låter.


Tobleronesnittar: ca 30 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
50 g toblerone

Blanda smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap till en krämig smet. Tillsätt mjölet och knåda ihop till en deg. Hacka tobleronen och arbeta in i degen. Rulla till tre längder och lägg på en plåt. Platta till längderna lite. Grädda på 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i bitar.

Receptet hittade jag på den här inspirerande bloggen.

7 kommentarer:

 1. Det låter ju för bra för att vara sant! Har aldrig tänkt på att man kan ha CHOKLAD i kolasnittarna, hur gott låter inte det?!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det en bra idé?! Nästa gång ska jag testa att använda Daim istället :)

  SvaraRadera
 3. Låter fantastiskt bra! Dessa mpste provas eftersom kolakakor är galet gott och toblerone är galet gott så måste det bli bra! vi önskar en fin helg! / emelie och elin

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag absolut att ni ska göra! Gott+gott=fantastiskt :) Trevlig helg till er också och lycka till med bakningen!

  SvaraRadera