söndag 5 februari 2012

Hjärtliga bakelser

Om lite drygt en vecka är det ju alla hjärtans dag och därför tänkte jag bjuda på lite inspiration i form av hjärtformade bakelser som jag bakade i helgen. Inte särskilt svåra att baka men väldigt uppskattade av nära och kära.

Själva bakelsen är gjord på rulltårtsbotten som jag har stansat ut hjärtan av och fyllningen är mörk chokladganache och skivade färska jordgubbar. Kanterna är täckta med rosa marsipan och toppen är spritsad med grädde.



Hjärtliga bakelser: ca 6 st
Botten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ned i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 250 grader i 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Stansa ut 18 hjärtan med en pepparkaksform.

Chokladganache:
100 g mörk choklad, grovhackad
3/4 dl vispgrädde

Häll grädden och chokladen i en skål och värm i micron på högsta effekt i ca 1 minut. Rör om tills chokladen smält.

Övriga ingredienser:
2 dl vispgrädde
5 färska jordgubbar
Marsipan
Strössel

Vispa grädden och skiva jordgubbarna tunt. Bred chokladganache på första botten och lägg jordgubbarna ovanpå. Lägg på nästa botten och gör samma sak och lägg sedan på den sista botten. Kavla ut marsipanen och skär ut lagom stora remsor. Klä in bakelserna. Spritsa på grädde och dekorera med strössel.



4 kommentarer:

  1. Jättesöt och låter mycket gott!

    SvaraRadera
  2. Tack! Dom blev riktigt goda!

    SvaraRadera
  3. Åh, ljuvligt söt! Jag har ingen att bjuda :( Men om jag hade det så hade det kunnat bli något sådant här :)

    SvaraRadera
  4. Om du inte har nån att bjuda så blir det ju fler till dig ;)

    SvaraRadera