söndag 12 februari 2012

Mintchokladkaka med polkaströssel

Den här läckra kakan bakade jag i fredags. Den består av i princip allt som är gott: mörk choklad, mint och polkagrisar. Ja, ni hör ju själva! En perfekt efterrätt att bjuda på om man vill glänsa lite och eftersom den är rätt mastig så räcker den till många.



Mintchokladkaka med polkaströssel:
200 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad med mintcrisp
100 g krossade Mariannekarameller

Topping:
100 g mörk choklad med mintcrisp
1 dl krossade polkagrisar

Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen och blanda ned i äggsmeten. Sikta ned mjölblandningen och rör om till en jämn smet. Vänd ned de krossade Mariannekaramellerna. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen å 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna. Smält mintchokladen och ringla över kakan. Strö över polkagrisarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar