måndag 20 februari 2012

Recept på modelleringschoklad


Modelleringschokladen som jag gjorde igår blev alldeles perfekt. Enorm glädje! Jag såg verkligen framemot att komma hem från jobbet så att jag kunde kasta mig över chokladen. Här ovanför ser ni en bild på en av rosorna som jag gjorde. Choklad är verkligen ett roligt material att jobba med och ofta blir det väldigt snyggt. Det enda problemet är att det kan bli lite kladdigt eftersom chokladen mjuknar av värmen från händerna. Ett tips är att ha en kylklamp att kyla händerna på med jämna mellanrum.

Den här gången använde jag mörk choklad, men man kan även använda andra typer av choklad för att variera sig. Receptet är väldigt enkelt och man behöver bara tre ingredienser.

Modelleringschoklad:

113 g mörk eller vit choklad
14 g vit sirap
37 g glykos

Smält chokladen i ett vattenbad och rör om tills all choklad har smält helt. Tillsätt sirap och glykos och blanda ordentligt. Klä en form i plastfolie och häll ned smeten. Låt stå i kylen i ca 2 timmar, sen är den färdig att användas.

5 kommentarer:

 1. Oj vad snyggt det såg ut! Nu saknas bara talangen att skapa lika vackra dekorationer som du gör!!

  SvaraRadera
 2. Tack, vad du är snäll! Det bästa sättet är ju att öva, så det är bara att du sätter igång :)

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde detta recept och täckte en tårta med men det blev lite väl hårt... Jag tror dock att det är perfekt att modellera rosor etc i.. Vilket ska jag förändra för att få den smidigare? mer sirap?

  SvaraRadera
 4. För att modelleringschokladen ska bli smidigare och lättare att täcka tårtor med så är det enklast om du jobbar in lite sugarpaste i den när den har svalnat. Då blir den lättare att kavla ut och inte lika hård. Hoppas att det funkar!

  SvaraRadera
 5. Åh! Vilken fin ros! Det amerikanska receptet har bara choklad och sirap, varför valde du att ha glukos också? :-) vad bidrar den med i smeten?

  SvaraRadera