måndag 1 augusti 2011

Snabb bärpaj

Nu när bärsäsongen är här på allvar så tänkte jag att vi lägger fokus på olika sorters bakverk som innehåller just bär (nähä?!). Först ut är den här pajen som man slänger ihop på några minuter. Jag gjorde min paj på hallon och blåbär. För att skoja till det lite så reva jag även över lite mörk choklad.


Snabbgjord bärpaj:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
175 g smör

bär av valfri sort

Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Fyll pajskalet med bär och grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Servera med lite grädde eller vaniljglass.

2 kommentarer:

  1. Mums, mums, MUMS! Bärpajer av alla slag är ett måste under sommaren =D

    SvaraRadera
  2. Eller hur?! :) Man kan aldrig ha för många recept på just paj!

    SvaraRadera