fredag 12 augusti 2011

Tekakor

Man kan ju som sagt inte bara äta cupcakes jämt - ibland passar det bättre med bröd. Otroligt men sant. T.ex så är det godare med en brödbit än en cupcake till middagen. Eller godare vet jag inte, men kanske mer passande. Därför dyker det nu upp ett recept på tekakor. Godast är dom alldeles nygräddade! Men det går även bra att frysa in dom och ta fram och tina upp vid behov.



Tekakor: ca 15 st
5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8 dl vetemjöl special

Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregryn, salt och sirap. Låt stå och svälla i ca 20 minuter.

Smält smöret och rör ned i havregrynsblandningen. Smula ned jästen och blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Låt degen stå och jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Knåda degen och dela i 15 bitar. Kavla ut till runda tekakor (ca 1 cm tjocka) och nagga dom. Jäs under bakduk i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar