Whoopies brukar ibland även kallas för bfo = Big Fat Oreos. Ganska bra namn, eller hur? Just den här varianten med vanilj och hallon är ljuvlig! Påminner lite om pinocchiotårta i smaken. Väldigt fräsch och inte överdrivet söt. Fyllningen är enkel att ändra smak på genom att byta ut hallonen mot jordgubbar, blåbär eller björnbär. Eller varför inte en blandning av flera olika bär.
Vaniljwhoopies med hallonfyllning: ca 15 st
100 g mjukt smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ½ tsk vaniljsocker
1 tsk salt
½ dl mjölk
Fyllning:
400 g philadelphia
100 g hallon
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker poröst och tillsätt ägget. Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna varvat med mjölken. Klicka ut smeten på plåtar och grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
Vispa philadelphian tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Mosa hallonen och blanda ned i smeten. Spritsa eller bred fyllning på hälften av kakorna och tryck sedan ihop dem två och två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar