måndag 21 juni 2010

Tacopaj



Jag hade stora svårigheter med att komma på vad vi skulle äta till middag igår, jag hade noll idéer. Men så kom jag plötsligt ihåg ett recept på en jättegod och snabblagad tacopaj, så det fick det bli. Det här är en perfekt mat att laga om man ska ha gäster eftersom det räcker till många och dessutom är den enkel att förbereda.

Tacopaj:

3 dl mjöl
2 krm salt
150 g kylskåpskallt smör
1-2 msk vatten

400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
2 dl passerade tomater
1 pkt Santa Maria tacomix
1 burk kidneybönor
3 dl texmex-ost
1 gul paprika
8 coctailtomater

Blanda alla ingredienser till pajdegen och tyck ut i en ugnsfast form. Förgrädda skalet i 200 grader i ca 20 minuter.
Stek köttfärsen och tillsätt vitlök och passerade tomater. Häll ned tacomixen och tillsätt hälften av osten. Rör om ordentligt tills osten har smält och häll sedan i kidneybönorna. Fyll pajskalet med köttfärsen och strö över resten av osten. Gratinera pajen i ca 20 minuter. Garnera med paprika och coctailtomater. Servera med en sallad och en guacamole.

2 kommentarer:

  1. hej, en liten fråga; vad är texmex-ost?

    SvaraRadera
  2. Hej! Ursäkta att jag har dröjt med svaret! Texmex-ost är en särskild ost som brukar passa bra till mexikansk mat, den finns färdigriven på påse och brukar återfinnas bland vanlig ost.

    SvaraRadera