onsdag 30 maj 2012

Rabarberpaj

Just nu är rabarber the grej of the day. Dom är ju som allra godast nu i början av säsongen. I helgen när jag var hemma hos mor och far så passade jag på att sno med mig några rabarber, så idag har jag bakat paj. En väldigt enkel och snabb smulpaj. Det behövs inte så avancerade recept när själva råvaran är såpass fräsch och smarrig!


Rabarberpaj:
3 rabarberstjälkar
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 tsk strösocker

Skala och skär rabarbern i bitar och blanda med strösocker och vaniljsocker. Smörj en ugnsfast form och täck botten med rabarber. Blanda smör, socker, mjöl och havregryn till en grynig massa och strö över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. Det finns inte mycket som är godare än rabarberpaj vid den här tiden på året! Yum :D

    SvaraRadera
  2. Det håller jag med om! Om våren har en smak så är det rabarber :)

    SvaraRadera