tisdag 24 april 2012

Lemon Cupcakes

Nu har jag bakat igen och den här gången blev det lemon cupcakes. Sött och syrligt i en härlig kombination! Det är verkligen citronsmak på dessa rackare, både i smeten, fyllningen och frostingen. Och så måste jag få tillägga att jag älskar dom rosa formarna, man blir på sådant bra humör när man får syn på dom. Gult och rosa känns som en fräsch kombo.



Lemon Cupcakes: ca 10 st
120 g vetemjöl
150 g strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk rivet citronskal
40 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg

Fyllning:
Lemoncurd

Lemon Frosting:
100 g rumsvarmt smör
100 g philadelphia
100 g florsocker
rivet skal av 1/2 citron
ev. gul pastafärg

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och citronskal i en skål. Tillsätt smöret och vispa till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken under fortsatt vispning och tillsätt sedan ägget. Fortsätt vispa tills smeten är slät. Fördela smeten i formar och grädda på 175 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Gröp ur kakorna och fyll med lite lemoncurd.

Vispa samman alla ingredienser till frostingen och fortsätt vispa så att frostingen blir fluffig. Spritsa på cupcakesen, ät och var nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar