söndag 29 april 2012

Coca Cola Cupcakes

Idag har jag bakat Coca Cola cupcakes. Det låter kanske lite skumt, men det funkar verkligen! Det är Cola i smeten, fyllningen och frostingen. Själva kakan är silkeslen och saftig och man anar bara Cola-smaken. Det är inte meningen att kakan ska ta särskilt mycket smak av Colan, utan den har bara som uppgift att göra den fylligare och mer intensiv. Däremot träder smaken fram i både frostingen och fyllningen.Coca Cola Cupcakes: ca 14 st
3 1/4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
115 g smör
2 msk kakao
1 3/4 dl Coca Cola

Cola-fluff:
1 dl vispgrädde
60 g cola-godis

Frosting:
3 1/2 dl florsocker
2 msk smör
3 msk Coca Cola
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker

Cupcakes:
Blanda mjöl, socker, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk i en separat skål. Smält smöret i en kastrull tillsammans med Cola och kakao. Häll blandningen i de torra ingredienserna och blanda om, tillsätt mjölk och ägg. Häll upp smeten i formar och grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Cola-fluff:
Häll grädden i en kastrull tillsammans med godiset och värm på svag värme tills godiset har smält. Låt stelna i kylen i några timmar. Vispa upp och fyll cupcakesen.

Frosting:
Smält smöret på låg värme tillsammans med Cola, kakao och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och sikta ned florsockret, lite i taget och rör om tills du fått en slät och fin frosting. Bred eller spritsa på cupcakesen.


1 kommentar: