lördag 15 oktober 2011

Kolakladdkaka

Ikväll blir det en riktigt söt och kladdig efterrätt, nämligen kolakladdkaka. Väldigt god, men väldigt mäktig så den funkar bra att bjuda på om man har gäster för den räcker länge. En annan bra grej är att det inte blir så mycket disk, för man rör ihop smeten i en kastrull. Man tackar ju aldrig nej till lite disk, speciellt inte på en lördag då man brukar ha bättre saker för sig än att stå vid diskbänken!


Kolakladdkaka:
125 gr smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 nypa salt

Smält smöret och rör ned ägg, socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned i äggsmeten. Häll upp smeten i en smord form och grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter. Servera med lite grädde eller glass.

3 kommentarer:

  1. Håller helt med om disken, väldigt praktiskt när det räcker med en kastrull! Ser och låter otroligt gott <3

    SvaraRadera
  2. Ser smarrigt ut! Kladdkakor slinker alltid ner :)

    SvaraRadera