tisdag 4 oktober 2011

Bisquits

När jag var liten brukade jag och pappa ibland baka bisquits till mellanmål eller kvällsfika. (Det är viktigt att uttala ordet bisquit med brittisk överklassdialekt, då blir resultatet som allra bäst.) Låt er inte luras av att dom ser ut som potatisbullar på bilden här nedanför, dom är verkligen goda! Dom här filurerna går snabbt att baka och kräver ungefär samma ansträngning som när man bakar scones och eftersom det är ett snabbröd bakat på bakpulver så bör man sluka dom på direkten.


Bisquits: ca 15 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
1 1/4 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Fördela smöret med fingrarna i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en deg. Ta upp degen på bakbordet och knåda lite. Kavla ut till ca 1 1/2 cm tjock och ta ut runda kakor med ett mått. Grädda på 225 grader i ca 12 minuter.

2 kommentarer:

  1. Vad goda de ser ut! Och det är klart man måste använda det brittiska uttalet, vad vore de annars? Bara vanligt bröd ;)

    SvaraRadera
  2. Nej, det finns ju egentligen inget alternativ :)

    SvaraRadera