tisdag 20 september 2011

Snoddas

Ikväll har jag dragit igång med bakningen inför fredagens kalas. Jag snodde helt enkelt ihop några Snoddas. En gammal klassiker som alltid går hem. En lite lustig sak förresten, jag gillar verkligen inte kaffe. Alls. Men det finns två saker som inte går att äta om dom inte har lite kaffesmak: chokladbollar och Snoddas.


Snoddas (mockarutor): ca 25 st
150 g smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
4 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
50 g smält smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker

Garnering:
Kokos

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll ned det smälta smöret och rör om. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Tillsätt mjölken. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser till glasyren och bred på den kalla kakan. Strö över kokos och skär i rutor.

3 kommentarer:

  1. Håller med om det där med kaffe - vanligtvis TÅL jag det inte, och brukar kunna plocka ut smaken av det ur ALLT - men i kärleksmums (som de alltid har hetat här hemma) är det en självklarhet <3

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att veta att jag inte är ensam i min avsky för kaffe ;) Undra varför dessa kakor har så många olika namn? :)

    SvaraRadera
  3. Hur gott som helst kommer säkert att göra fler satser.

    SvaraRadera