söndag 11 september 2011

Cookie dough cheesecake bars

Här kommer ett recept som ni bara måste prova! Kakor som både innehåller cheesecake och cookie dough. Dom påminner lite om Ben & Jerry-glassen Cookie Dough och det är ju ingen dålig egenskap hos en kaka.


Cookie dough cheesecake bars:
Botten:
3 1/2 dl krossade digestivekex
5 msk smält smör

Cookie dough:
3/4 dl farinsocker
3 msk strösocker
75 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl chocolate chips

Cheesecake:
280 g philadelphia
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda kexsmulorna med smöret och tryck ut i en liten långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 6 minuter.

Förbered kakdegen genom att vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker till en jämn smet. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Blanda ned chokladen.

Vispa philadelphia och ägg till en klumpfri smet. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Häll cheesecake-smeten i det förgräddade skalet och fördela kakdegen jämnt på toppen. Grädda i 160 grader i ca 25 minuter. Låt svalna några timmar i kylskåp och skär sedan upp i rutor.

14 kommentarer:

  1. Det här låter så gott att jag inte har ord för det! ÅÅÅH, vad gott!

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen hur gott som helst! Det är bara att börja baka :)

    SvaraRadera
  3. Måste testas!! Men...vad är chokladchips för nåt!!!??

    SvaraRadera
  4. ÅH, Shitpommes! Kan tänka mig att krossa de där över glass är himmelriket i en tallrik, haha!

    SvaraRadera
  5. Står inget om mjöl i ingredienslistan!

    SvaraRadera
  6. Maria: Chokladknappar kanske är ett bättre ord. Har man inte det kan man grovhacka vanlig choklad.
    Emelie: Det lät som en väldigt bra idé! Tack för tipset :)
    Emma: Jag har fixat receptet så nu står även mjölet med. Bra att du håller koll :)
    Pernilla: Dom är inte dumma alls! Nästan lite för goda för ens eget bästa...

    SvaraRadera
  7. Toppen! Blev en succé på jobbet idag!! :)

    SvaraRadera
  8. Vad kul att kakorna blev uppskattade! Visst är dom goda?! :)

    SvaraRadera
  9. Detta verkade så gott att jag delat ditt recept genom min blogg och länkat till dig givetvis :)

    SvaraRadera
  10. Vad kul att du gillar receptet! Du får gärna dela med dig hur mycket du vill :)

    SvaraRadera
  11. Vilken typ av ugnsform har du använt vilken strl?? Hur många bitar räknar man att få ut av kakan?? Skall nämligen bjuda på jobbety ,-)

    SvaraRadera
  12. Det blev ca 30 bitar, men dom är ju rätt mastiga så man behöver inte göra särskilt stora bitar. Använd en liten långpanna typ 24 x 34. Jag har ingen sån så jag brukar vika en form av bakplåtspapper och det funkar bara bra :) Lycka till!

    SvaraRadera
  13. Men ska det inte finnas någon ägg i degen? :S

    SvaraRadera