fredag 17 augusti 2012

Vit kladdkaka med lime

Det har varit helt sjukt varmt här uppe den senaste tiden, så man har inte haft världens lust att stå och baka. Men igår trotsade jag värmen och svängde ihop en jätteenkel och väldigt smarrig vit kladdkaka med smak av lime. Eftersom vit choklad är mycket sötare än mörk så ville jag bryta av med något syrligt och det är där limen kommer in i bilden. Kakan serverades med lättvispad grädde och egenplockade hallon.


Vit kladdkaka med lime:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Skal av 2 lime

Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och tillsätt chokladen, rör om tills den har smält och blanda ned i smeten. Sikta ned mjölet och tillsätt limeskalet. Häll smeten i en form med löstagbara kanter och grädda på 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna. Servera med bär och lättvispad grädde.

4 kommentarer:

  1. provade denna i förrgår, fick bra betyg . hade ingen lime hemma så den struntade jag i , tänkte what the hell. går väl utan. men jäklar va sött de blev. var tvungen att äta med hallon till.,. men då va de gott.. =) //Anna

    SvaraRadera
  2. Ja, jag kan tänka mig att det blev ganska sött utan lime :) Den behövs för att balansera upp det hela, men tur att du hade hallon!

    SvaraRadera
  3. Fantastisk fräscht och gott! Doftar underbart både när man gräddar den och långt efter. Blir en favorit. 😋

    SvaraRadera