tisdag 22 maj 2012

Philadelphiabullar

Förra veckan bakade jag philadelphiabullar i långpanna. Bullarna var både lättbakade och goda! Enda problemet med att baka i långpanna är ju mitt skeva ögonmått...så vissa bullar blev något större än andra. Men smaken var det inget fel på och det är ju det som är huvudsaken. Det här receptet hittade jag i senaste numret av Hembakat.



Philadephiabullar: ca 25 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphia

Övrigt:
1 ägg
pärlsocker

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll degvätskan över. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Platta ut degen med mjölade händer i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Gör 25 gropar i degen och fördela fyllningen. Låt jäsa 15 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 220 grader i ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.

6 kommentarer:

  1. ser gott ut:) Jag hittade din blogg och dina goda recept på cakepops som du skrev för längesedan. Fick mycket inspiration från dessa då jag nästa helg ska baka såna:)

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att man kan inspirera! :) Lycka till med bakningen!

    SvaraRadera
  3. Det här ytterligare en av kakorna till helgens kalas. MUMS! :)

    SvaraRadera
  4. Ett mycket bra val, om jag får säga det själv ;)

    SvaraRadera
  5. Dom blev helt otroligt saftiga och goda, kommer att användas flitigt framöver!

    SvaraRadera