onsdag 16 maj 2012

Kokoskakor

Kokos och havregryn är två av mina absoluta favoriter! Eftersom det förra receptet jag la upp innehöll havregryn så är det inte mer än rätt att det här inlägget får handla om kokos. Det finns få kakor som är enklare att göra än kokoskakor. Helst ska dom ätas så fort dom har svalnat, men i nödfall funkar det att ta fram dom ur frysen och tina upp. Här kommer det recept som jag brukar använda.



Kokoskakor: ca 30 st
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
5 1/2 dl kokos
rivet skal av 1 lime
75 g grovhackad mörk choklad

Smält smöret och ta kastrullen från plattan. Blanda ned ägg, socker, kokos och lime och rör om. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör ned chokladen och klicka ut smeten på en plåt. Grädda på 175 grader i ca 10 minuter.

3 kommentarer:

  1. ser gott ut.. var har du köpt den fina glass skålen?

    SvaraRadera
  2. Härlig färg det var på kakorna!

    SvaraRadera
  3. Det är en Marimekko skål från Iittala. Jag är väldigt förtjust i den :) Dom finns att köpa lite varstans t.ex designonline.se och Inreda

    SvaraRadera