fredag 25 november 2011

Rocky road cupcakes



Det här har jag pysslat med i eftermiddag. Rocky road är ju sjukt gott som julgodis och jag har länge varit sugen på att testa hur det skulle bli i cupcakeform. När jag fyllde år förra veckan så fick jag Leilas senaste kokbok Hello Cupcake och där fanns ett fantastiskt recept på just Rocky road cupcakes!

Rocky road cupcakes: ca 12 st
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
100 g mörk choklad
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt

2 dl salta jordnötter
2 nävar minimarshmallows
2 nävar dumle

Glaze:
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
2 msk honung
200 g mörk choklad
1 msk smör

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret, rör i gräddfilen och blanda ned i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten. Smält chokladen och rör ned. Klicka ut smeten i formar och varva med nötter, dumle och marshmallows. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.

Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och honung. Ta kastrullen av plattan och blanda ned chokladen. Tillsätt smöret. Klicka ut lite glaze i mitten av varje cupcake och dekorera med nötter, dumle och marshmallows.

2 kommentarer:

  1. Ser himla mumsigt ut! Har också den boken, får bli ett bak framöver om tid ges...!

    SvaraRadera
  2. Yum, yum! Rocky road är ju alltid gott, kan tänka mig att det passar väldigt bra i cupcakeform också :D Det är verkligen ett Leilarecept, hade gissat på henne även om du inte skrivit ut det ;)

    SvaraRadera