måndag 7 november 2011

Brookies

Igår premiärbakade jag Brookies - lite cookie, lite brownie. Mycket gott! Dom smakar som cookies men har samma konsistens som brownies. Det finns många olika varianter men just det här receptet är baserat på ett recept från Bakerella.


Brookies: ca 35 st
6 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
150 g mjukt smör
450 g ljust muscovadosocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
300 g chokladchips

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och muscovadosocker krämigt och tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och de torra ingredienserna. Blanda ned chokladbitarna. Bred ut smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något och skär i rutor.

6 kommentarer:

  1. Ser supergoda ut, tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. S k Brookies va nåt nytt för mig ;) men ser smaskens ut!

    SvaraRadera
  3. Kan man använda vanligt socker istället för de andra sockret? :)

    SvaraRadera
  4. Det ljusa muscovadosockret bidrar med både smak och konsistens till kakan. Det har en kolaton i smaken och gör att kakan blir lite lagom seg, så därför tror jag att kakan tappar lite karaktär med vanligt socker.

    Men man kan ju inte veta helt säkert förrän man provat :)

    SvaraRadera