tisdag 15 november 2011

Biskvier med kanel


Här har vi haft kalas de senaste dagarna och en av sorterna som fanns på kakfatet den här gången var kanelbiskvier. Jag hade först tänkt köra på vanliga klassiska biskvier, men så råkade jag få syn på kanelburken och då fanns det ingen återvändo...Gott blev det i alla fall. Lite julkänsla nästan, så det kanske blir en favorit i repris under december.

Minibiskvier med kanelsmak: ca 25 st
200 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita

Smörkräm:
100 g mjukt smör
knappt 4 dl florsocker
1 1/2 tsk kanel
50 g mörk choklad

Garnering:
200 g mörk choklad

Riv mandelmassan fint och blanda med socker och äggvita. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små kakor stora som femkronor på en plåt. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen och låt svalna något. Vispa smör, florsocker och kanel krämigt. Häll ned chokladen och blanda ordentligt. Bred smörkrämen på mandelkakorna och ställ sedan in dom i kylskåpet i ca 30 minuter.

Smält chokladen och doppa kakorna. Låt stelna.

2 kommentarer:

  1. Du ,det här tror jag på, åh vad det låter mumsigt! Jag älskar biskvier, men har aldrig provat med kanel i, det MÅSTE jag göra!

    SvaraRadera